EFOP-1.3.5-16-2016-00460
Minőségbiztosítás
Szolgálatunk alapelvei
Alapszolgáltatások
Idősek otthona
Kérvények
Módszertani tevékenység
Diakonissza Anyaház
Alapítvány
Újságcikkek
Reformáció 500 éves évfordulója
Linkek
További hasznos oldalak
Megtekintés

Látogatók száma
A győri otthon bemutatása:

A belvárostól 5 perc sétával elérhető otthonunk a Rába partján, zöldövezetben fekszik. Része az „Insula Lutherana”-nak, a győri evangélikusok ősi központjának. Mellette fekszik a győri Öregtemplom és a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ. Az „Insulában” gyülekezetünk tagjainak életét az óvodás kortól életük alkonyáig végigkísérhetjük.
A Szeretetház könnyen megközelíthető autóval és a buszközlekedés is kiváló. Intézményünk két különálló háromszintes épületben biztosítja az időskorúak bentlakásos gondozását. Az épületekben biztosított az akadálymentes közlekedés, mindkettőben lift és lépcsőnjáró szerkezet működik. Az időjárás szélsőségei elől üvegezett összekötőfolyosó védi az épületek között közlekedőket.
Egy- és kétszemélyes szobáinkhoz önálló fürdőszoba tartozik, melyben zuhanytálca, WC és mosdó van. A szobákban nővérhívó, telefon és TV csatlakozási lehetőség biztosítja a mindennapok kényelmét. Tetőtéri szobáink klimatizáltak.
Lakóinkról szakképzett személyzet gondoskodik. Mindenkit a megszokott lakrészében ápolunk betegsége esetén is, nincs külön betegszobánk vagy elkülönítőnk. Az orvosi ellátást az intézmény orvosa végzi. Kórházi beutalás abban az esetben történik, ha a betegség az intézményben nem kezelhető.
Gyógytornászunk vezetésével külön tornaszobában folyik a mozgásterápia. Természetesen a fekvőbetegek tornáztatását is az ő irányításával végezzük.
Kitűnő minőségű és változatos étkezéseinket saját főzőkonyhánk biztosítja. Az étlap összeállításában élelmezésvezetőnk munkáját diétásnővérünk segíti.
Áhítatot  hetente kétszer (kedden és csütörtökön), istentiszteletet kéthetenként szerdán és minden pénteken tart intézményünk lelkésze. Más felekezetű lakóinkhoz a lelkigondozók igény szerint bejárnak. Minden hétfőn református, minden második szerdán katolikus lelkész tart áhítatot intézményünk nagytermében. Ezekre az alkalmakra nem csak intézményünk lakóit várjuk!
Evangélikus lelkész vezetésével mentálhigiénés szakemberek foglalkoznak napközben lakóinkkal. Programjaink között szerepel (a teljesség igénye nélkül) egyéni és csoportos beszélgetések, kézimunkázás, rejtvény fejtés, kártyázás, sakkozás, kiállítások, színházi előadások megtekintése.
Az olvasni vágyók igényeit saját könyvtárunkban tudjuk kielégíteni.
Hozzátartozókat mindenki a saját szobájában, vagy a társalgókban fogadhat.
Az intézmény zárt kertje a nehezen tájékozódó lakók biztonságos levegőzésében nagy segítséget jelent.

           

 

Frissítve: 2015.02.16. 

vissza az oldal tetejére